Welpen op zomerkamp 2016

IMG_20160709_182755442Zaterdag 9 juli zijn de Welpen aan hun jaarlijkse zomerkamp begonnen!

In dit nieuwsbericht houden we de voortgang bij. Er zal ook nog een foto album aangemaakt worden.

Zaterdag 09-07

’s Ochtends zijn de Welpen, de leiding, enkele ouders en een vrachtwagen vol tassen, fietsen en spelmateriaal vertrokken richting Doorn.

Eenmaal aangekomen was er een kleine uitdaging door het ontbreken van de kar om de vrachtwagen uit te laden, maar dankzij de hulp van de ouders is dat allemaal goed gekomen. Nadat het meeste op de juiste plek was gezet zijn de Welpen spellen gaan spelen op het veld. En na afloop stond het eten klaar, soep, hamburgers en als toetje yoghurt en verse aardbeien!
’s Avonds is er nog wat gerend, maar de dag was al snel ten einde – een geslaagde eerste dag.

Zondag 10-07:

IMG_20160710_152637104Op de eerste echte kampdag was er bezoek bij het drinken na het ochtend-corvee – Indiana Jones kwam langs, samen met zijn beschermeling Finidy Fillibuster. Indiana wordt al een dagje ouder, en hij wil zijn kennis en kunde graag overdragen. Daarvoor heeft hij Fillius bereid gevonden, maar ook de Welpen kan hij wel het e.e.a leren.

In de ochtend is er in groepjes van alles gedaan, in het thema van archeologie. En in de middag kon het corvee overgeslagen worden – tijdens het uurtje rust werd dit door de leiding gedaan!

Na de rust was het behoorlijk warm buiten en is de hele groep dus maar op de fiets gestapt en richting een recreatie plas in de buurt gefietst. Daar is heerlijk gezwommen, met ballen gespeeld en van de zon genoten. De fietstocht terug duurde wel wat langer dan gedacht (een uur!) – zwoegen.

Ondanks dat iedereen erg moe was, bleek er veel interesse te zijn in de voetbal wedstrijd van Portugal tegen Frankrijk. Maar na de eerste helft was het dan toch echt tijd om te slapen.

Maandag 11-07:

IMG_5193IMG_5187Vandaag was het tijd voor de beroemde sportdag van het zomerkamp. Er was namelijk een ‘popup-universiteit’ geopend om de meest vaardige avonturier-archeologen te vinden. De groep werd verdeeld in Senioren en Junioren. Met verschillende posten (hink-stap-sprong, discuswerpen, 250 meter rennen etc.) werden scores bijgehouden, om zo uiteindelijk tot een top drie te komen.

’s Middags werd dat, na de lunch en het uurtje rust, vervolgt – en hier is de volgende uitslag uit gekomen:

Plaats Junioren Senioren
1 Bastiaan Thijs
2 Sjoerd Timo
3 Scott Nino

Dinsdag 12-07:

IMG_5227[1]Finidy kwam op dinsdag weer langs, ditmaal zonder Indiana zelf. Hij vertelde dat hij, om zichzelf te bewijzen, de stenen van de vier elementen wilt gaan vinden. Deze kunnen dan in het museum geplaatst worden met zijn naam (en héél klein die van de Welpen) erbij.

De ochtend stond dan ook in het teken van de eerste steen, die van lucht / wind. Om de steen te verdienen maakten de Welpen van karton vliegtuigen, die verder moesten vliegen dan het vliegtuig van de wind-fee. Dat lukte gelukkig nèt aan.

IMG_5235[1]Na de rust was het tijd voor heel wat anders. Na een flinke wandeltocht kwam de groep aan bij Huis Doorn, een heel groot landhuis waar de laatste Duitse keizer meer dan 100 jaar geleden gewoond heeft. Twee vrijwilligers gaven de Welpen een rondleiding en vertelde van alles over het huis, de keizer en hoe men in die tijd leefde.

’s Avonds werd (na heerlijk douchen) het plan om een film te kijken een dagje uitgesteld, er ontbrak een belangrijk kabeltje.. Maar gelukkig was er een alternatief, namelijk de populaire bingo avond!

Woensdag 13-07:

IMG_5262[1]Een nieuwe dag, een nieuw element – dit keer ging het om het element water. In de ochtend zijn de Welpen vooral buiten geweest, hebben ze aan insignes gewerkt en wat spelletjes gespeeld. Het regende tussendoor ook wat, maar dat kan natuurlijk ook niet anders met water als thema.

’s Middags moest de fee van het element overtuigd zien te worden om haar waardevolle steen af te staan. Met teamwork werd er o.a. water verplaatst in een emmer met touwen en werd er een heuse tempel in het bos gemaakt,

Mika, de kok, had ook een mooi plan voor het eten bedacht. De Welpen konden zelf hun eigen pizza maken, die vervolgens de oven in gingen. Een groot succes! Na het eten werd er nog snel een ‘tassen-controle’ uitgevoerd en was het dan, eindelijk, wel tijd voor de film.

Wordt vervolgt!