Verkenners Spelencyclus 2 & 3

2015-02-22 11.51.03In het winterseizoen hebben we naast het onderhoud ook altijd een spelencyclus. Tijdens het tweede weekend en het derde weekend van de spelencyclus werd er een wisselprogramma gedraaid. De helft van de groep ging een trappersbaan en een brug bouwen terwijl de andere helft bomen ging kappen, snoeien en knotten. Het weekend daarna draaiden deze rollen weer om.

Natuurlijk hebben we tijdens de weekenden ook nog foto’s gemaakt.

Tijdens het eerste weekend hebben de Meeuwen en de Stormvogels gepionierd en werden de eerste delen van de brug en de trappersbaan in elkaar gezet. De Jagers en de Aalscholvers zijn dat weekend de bomen in geklommen om ze flink te snoeien, ook moesten er een aantal rotte bomen omgezaagd worden voor de veiligheid. Al het hout werd vervolgens tot kleine blokjes gehakt voor in de kachel.

In het tweede weekend zijn de Jagers en de Aalscholvers verder gegaan met de tweede helft van de ophaalbrug over de haven. Dit deel is op het hoogste punt zelfs ruim 5 meter hoog! De Meeuwen en de Stormvogels zijn dit maal gaan snoeien en houthakken. Halverwege de middag werden we door onze Bottelier (de oude kampkok) zelfs verrast met pannenkoeken. Er kon gekozen worden tussen naturel, kaas of spek.

Afgelopen zondag hebben we vervolgens de bouwwerken af kunnen maken. We hebben nu een heuse ophaalbrug over de haven en ook de trappersbaan is erg gaaf geworden! Aankomende weekend kunnen we hem dus echt gaan gebruiken met heel de groep.