Ons eerste onderkomen was een kleine groene keet (2 bij 3 meter). Deze stond op het terrein van “Boer Poot”. Dit terrein lag achter de hoeve “Vruchtenburg” aan de Straatweg in Rotterdam. Onze schepen lagen op de kop van het “land van Poot” in steigerboxen die we zelf moesten bouwen.
De behoefte aan een eigen stuk grond met uiteraard ligplaats voor de schepen was groot. Heel vervelend was echter dat de gemeente Rotterdam alle terreintjes, geschikt voor scouting-activiteiten, al had uitgegeven. Er was niets meer beschikbaar. Na jarenlang zeuren besloot men echter een deel van een eiland in de Bergse Achterplas tot onze beschikking te stellen. Zo konden wij in 1967 op het eiland neerstrijken.
Er was niets op het eiland. Alle bouwmaterialen, etc. moesten worden overgevaren. Dit werd gedaan door verkenners, vaders, vrienden, etc.
De bouw van het clubhuis kostte duizenden manuren. Overstelbaar wat er in die tijd is gezwoegd om “It Memmeskip” te bouwen. Met de bouw werd op 2 september 1967 gestart en op 27 april 1968 was de officiële opening. In oktober 1977 werd er een uitbreiding van It Memmeskip in gebruik genomen.
Ook werd er de Argomaja (Fins voor Argo-hut) gebouwd. Dit dient als leidersverblijf en magazijnruimte.
Later werd er ook nog een botenloods gebouwd, zodat wij ’s winters droog onze boten kunnen onderhouden. Aan de botenloods zit een kanoloods en een magazijn voor onze kook-en keuken uitrustings tevens roeiriemen opslag vast. In de kanoloods liggen de kano’s, de zeilen en andere bootmaterialen. In de een zeecontainer (geplaatst in 2002), naast de botenloods, die van binnen bekleed is met brandwerend materiaal worden de motoren, brandstoffen en onze verven bewaard. Dit als gevolg van de Arbo wetgeving.
Eind 1993 is de Goes-earn gebouwd, als onderkomen voor de in dat jaar opgerichte Zeearendenbak. Dit onderdeel van onze groep is voor jongens tussen de 17 en 19 jaar.
De welpen/dolfijnen
De welpen kwamen van 1968 tot 1970 bijeen in een gymzaal aan nabij de Irenebrug. In die tussen liggende periode werd geprobeerd een hordehol in de nieuwe wijk Ommoord te realiseren.
In 1970 werd motorhagenaar de Hoop als hordehol ingebruik genomen, afgemeerd in de Rotte nabij het buurtschap Terbregge.