Zomerkamp Welpen

Sinds afgelopen zaterdag zijn de Welpen hun zomerkamp begonnen in Dongen. Het thema is dit jaar ‘Thunderbirds’.

In dit artikel vertellen we wat wij zoal gedaan hebben in het eerste deel van het kamp. De details kunnen de Welpen na afloop natuurlijk het beste zelf vertellen.

In de loop van het kamp zal dit artikel nog verder uitgebreid worden.

Zaterdag

Het kamp is begonnen met een zonnige dag en een voorspoedige reis. Bij aankomst zijn we gelijk begonnen met het uitladen van de fietsen, de bus en aanhanger.

De Welpen hebben ieder daarna een slaapplaats mogen kiezen om vervolgens daar een matje uit te rollen.

Daarna zijn ze de omgeving gaan verkennen. We zitten naast een mooi gebied met veel bomen, open vlaktes van zand en heuvels. Daar zijn de Welpen een spel gaan spelen en is een deel van de leiding verder gegaan met alle spullen een plaats te geven.

Voor het avond eten waren er broodjes kipburger die de Welpen naar eigen inzicht konden beleggen met o.a. uitjes, gebakken spek, sla en verschillende soorten saus.

Ter afsluiting van de dag werd er nog met z’n allen een smokkelspel gespeeld en zo was de eerste dag alweer voorbij.

Zondag

De eerste nacht slapen was, zoals altijd, wat korter dan de dagen die erna volgen. Toch stond iedereen de volgende dag fris en fruitig klaar om Jeff Tracey en zijn zoons te verwelkomen en geïntroduceerd te worden tot de Thunderbirds. Er is ook gelijk de groepsfoto gemaakt.

Ondanks dat het buiten bijna 30 graden was, was daar gelukkig maar weinig van te merken in de schaduw rondom het clubhuis. In de ochtend zijn er over het hele terrein spelletjes gespeeld, om zo de boel ook gelijk nog verder te verkennen. Deze spellen waren o.a. pannenkoeken bakken, worstelen, knotshockey en knutselen.

Tussen de verschillende dagdelen in is er voor de Welpen tijd om vrij te spelen. Dit jaar is er tijdens deze momenten ook een aflevering van de (nieuwere serie) ‘Thunderbirds Are Go’ te zien. Iets waar iedereen graag en in spanning naar kijkt.

Tot slot is er in de avond met de hele groep ook nog het populaire ‘Levend Stratego’ gespeeld.

Maandag

‘s Ochtends was de sportdag, waarbij de Welpen in de junior of senior klasse streden voor de eerste plek. Individuele scores werden bijgehouden bij o.a. verspringen, kogelstoten, hardlopen en ringwerpen.

Op de score moesten de Welpen nog even wachten tot de volgende dag.

Na de lunch, en het uurtje rust, werd het programma wat aangepast. Er werd uitgeweken naar een recreatie plas op een half uur fietsen.

De reis ernaar toe duurde langer door een onverwacht zandpad, maar er is heerlijk in het water gespeeld. En voor het harde fietsen zijn de Welpen beloond met een lekker koud ijsje; daar waren ze wel aan toe!

De fietstocht terug ging soepel en na de avond maaltijd zijn de Welpen aan de slag gegaan met de geprinte kaarten voor het thuisfront.

Door het zwemmen en fietsen was iedereen behoorlijk uitgeteld, dus het duurde niet lang voor het daarna stil in de slaapzaal was.

Dinsdag

Voor dinsdag waren niet één, maar twee, uitjes gepland. De groep werd in tweeën gedeeld, om elk met de heft van de groep te bezoeken.

De Welpen hebben deze dag alles geleerd over looien, het maken van leer van dierenhuiden, bij het leerlooierij museum op loopafstand.

De tweede activiteit was misschien wat minder leerzaam, maar minstens zo leuk. Dat was namelijk een mais doolhof, waar in kleine groepjes gezocht werd naar Pokémon. Het was een stuk groter dan het van buiten leek!

Na terugkomst was er tijd voor de tassencontrole (er zijn immers niet voor niets zoveel T-shirts meegegeven!) en voor een warme douche. In de avond is er een film (Ducktales) gekeken, onder het genot van wat popcorn. En we zijn daarmee alweer op de helft!