Welpen spelen retro games!

Afgelopen maand hebben we met de Welpen het thema Retro Games afgesloten. Na elke week een presentatie van Japanse game-ontwikkelaars te hebben gekregen, met informatie over de geschiedenis van handhelds, games en home consoles, hebben we verschillende spellen gedaan. Daaronder vallen verschillende nieuwe spellen, maar ook wat ‘gouwe ouwe’ spellen, bijna retro te noemen.

De eerste week zijn verschillende spellen gedaan, waaronder rennen als Sonic in een estafette en voetballen als een echte FIFA speler, met als afsluiter een nieuw spel: levend tetris. Dit spel is super goed ontvangen door de Welpen en zeker voor herhaling vatbaar.

Week 2 stond in het teken van pokémon. Hoewel het knutselen van de pokéballen iets te lang duurde, waardoor het programma in het bos helaas niet door kon gaan, hebben wij ons heel goed kunnen vermaken met het putsen van het dek van de Hoop. Geloof het of niet, de Welpen vonden het fantastisch!

Voor de derde week hebben we een oud spel uit de kast getrokken. Een oud bordspel uit 2011 legde de basis voor dit spel. Het was een vorm van het spel Barricade, met daarbij verschillende postjes. De meest populaire post was binnen in het clubhuis van de Verkenners. Hier waren 2 laptops opgesteld met beamers, waar de Welpen verschillende Retro spellen konden spelen, zoals Teenage Mutant Ninja Turtles en een van de oudste versies van Mario Kart.

Na een weekje in Blijdorp geweest te zijn, hebben we de overblijfselen van de ideeën verwerkt in een laatste opkomst. Zo hebben we het bosprogramma van week 2 toch nog kunnen doen in de vorm van een variant op Levend Stratego. Hiermee hebben we het thema afgerond.

Foto’s zijn hier in het fotoalbum te vinden!