Thema Asterix en Obelix

Asterix en ObelixIn februari en maart zijn de welpen bijna 2000 jaar terug de tijd in gegaan, naar een klein dorpje in Gallië. Hier beleefden zij vier weken lang allerlei avonturen in het bijzijn van Caesar en Obelix. Zo hebben de welpen zowel Caesar als de Galliërs geholpen.

Tijdens de eerste opkomst hielpen de welpen Caesar met het veroveren van Gallië. Asterix en Obelix waren niet aanwezig en daarom ook niet in staat om hun dorp te beschermen.

DSC_0016Tijdens de tweede opkomst op het eiland kwam Obelix langs. Het was tijd om Gallië terug te veroveren. De welpen werden voorbereid op de strijd met de Romeinen. De welpen hebben tijdens deze opkomst zwaarden gemaakt, broodjes gebakken en een coördinatie spel gespeeld. Uiteindelijk werd de opkomst afgesloten met een potje: ‘Schotsbalspel’.

Tijdens opkomst drie was het niet zo mooi weer. Asterix besloot daarom thuis te blijven. Er werden binnen in de Hoop allerlei spellen gespeeld. Uiteindelijk zijn de welpen later nog wel naar buiten gegaan toen het weer wat was opgeklaard. Er zijn nog enkele veldspellen gespeeld.

DSC_0011De laatste opkomst stond in het teken van het terugveroveren van Gallië. Echter kwam Obelix met het goede nieuws dat hij dit ‘probleempje’ gedurende de week al met Asterix had weten op te lossen. Hij bracht echter wel een nieuwe opdracht voor de welpen met zich mee. De welpen moesten opzoek naar de schat van Gallië. Via een fotospeurtocht werd gezocht naar deze schat. Onderweg moesten de welpen ook nog eens puzzelstukjes vinden en raadsels oplossen. Na het vinden van de schat werd het thema afgesloten en konden de welpen voldaan naar huis.

Van opkomst twee zijn de foto’s in het fotoalbum te vinden!