Reizen door de tijd

20160213_101000De afgelopen weken hebben de Welpen bezoek gehad van een mysterieuze tijdreiziger.

Die had een tijdmachine, waar natuurlijk verschillende keren gebruik van gemaakt is. De ene keer voor- de andere keer achteruit in de tijd!

Wat de Welpen allemaal hebben meegemaakt is hieronder te lezen.

Tijdens de opkomsten zijn er ook wat foto’s gemaakt, die zijn terug te vinden in het zojuist aangemaakte foto album van tijdreizen.

Lees verder om te weten te komen waar de Welpen allemaal naar toe zijn geweest met de tijdmachine!

Oude grieken

IMG_4177Met veel beweging en geluid kwamen de Welpen de eerste keer in het oude Griekenland terecht, waar ze mythische figuren tegen kwamen. Al rennend heeft Herakles zijn verhaal verteld. Daarna werd de groep in tweeën gedeeld, een team voor Hera (gespeeld door Bagheera met een mooie pruik en een hoog stemmetje) en een team voor Zeus (gespeeld door Baloe).

Vervolgens is er nog in het bos een spel gespeeld met verschillende forten – of eigenlijk stadstaten. Elk stadstaat probeerde voorwerpen uit andere forten te stelen – maar als er getikt werd moest er gestreden worden! In één-tegen-één gevechten probeerde Welpen bij elkaar een knijper af te pakken. En wie durfde kon voor extra voorwerpen de handelaar aanvalen (een leiding). Mislukte dat – dan moesten ze zijn tas met waren dragen.

De middeleeuwen

De tweede week was de bestemming de middeleeuwen. Het regende wel, dus die zijn vanuit de Hoop zelf bezocht. In kleine groepjes werden er enkele posten bezocht. Bij elke post leerden de Welpen weer wat meer – bijvoorbeeld over kastelen en ridders, maar ook wat men in die tijd zoal deed of wat de regels van voetbal toen waren (hint: er waren geen regels).

De meest populaire bezigheid in de middeleeuwen waren overigens het bakken van hamburgers. Verassend!

De oertijd

IMG_4397De reis naar de oertijd nam de Welpen mee naar het eiland van de Verkenners. Daar leerden ze uiteraard de oude kunst van het vuur maken! Zelf hout hakken, maar het ook op de juiste manier opbouwen zodat het gaat en blijft branden.

Daarnaast moest er de kunst van het jagen en verzamelen uitgevoerd worden. Over een groot terrein was er eten (in de vorm van afbeeldingen) verstopt en het was aan de Welpen om deze te gaan vinden.

Ook zijn er grottekeningen gemaakt en wat oude oer-spelletjes ter vermaak. Tot slot was er natuurlijk zoveel vuur gemaakt, dat hier wel gebruik van gemaakt moest worden. Wat deeg om een stokje en maar geduldig wachten op een heerlijk broodje. De ouders moesten ook geduldig wachten, want dat duurde uiteraard weer wat langer dan gedacht!

De toekomst

IMG_4305Inmiddels was alweer het moment aangebroken voor de tijdreiziger om afscheid te nemen. Voor een laatste reis werd er gekozen om naar de verre toekomst te gaan. Maar wat bleek, de toekomst stond nog niet vast – dus er waren er meerdere om te bekijken!

Degene die bezocht werden waren niet de meest vrolijke. In de eerste werd er door een groep cybercriminelen en robots strijd gestreden. Dit werd gedaan met ‘knotshockey’, speciale hockeysticks en een bal.

Daarnaast werd een variant van het bekende ‘pionnenroof’ gespeeld, waarbij één team pionnen van een ander team wil te pakken – maar zonder getikt te worden. Een huurling hielp de aanvallende partij normaal gesproken. Maar door die om te kopen met een pion of twee, kon het spel zo veranderen.