Overvliegen welpen

DuwenDe overgang van september naar oktober in het kalenderjaar betekent meestal dat er veel veranderingen plaatsvinden  in de samenstelling van de welpengroep.

Dit jaar was daar absoluut geen uitzondering op. Zo hebben wij een bever mogen verwelkomen, maar zijn er ook vijf welpen overgevlogen naar de verkenners. Ook is ons stafteam versterkt met twee nieuwe leiders!

Allereerst hadden de welpen op 27 september samen met de bevers een gezamenlijk spel in de Leeuwenkuil in Bergschenhoek. Na het Zweeds-ren-spel vloog Bastiaan over van de bevers naar de welpen. Vervolgens was er nog tijd over voor 4-vakken-trefbal en knotshockey. Dit was tevens de eerste opkomst waarin Andreea ons stafteam kwam versterken. Stefan had enkele weken daarvoor al het team versterkt.

Een week later hadden de welpen een opkomst op het eiland van de verkenners. Tijdens deze opkomst werd het alom bekende “Schipper mag ik overvaren?” gespeeld. Daarna speelden ze kegelroof en trefbal. Aan het einde van de opkomst vlogen er vijf welpen over naar de verkenners. Sem, Machiel, Micha, Riley en Yoshin moesten een hindernisbaan afleggen waarna ze vervolgens in een boot vol met water naar een bel moesten peddelen. Na het luiden van de bel waren ze officieel overgevlogen.

De foto’s van het overvliegen zijn te vinden in het fotoboek!