Wat zijn Zeearenden

zeearenden (Custom)Vroeger konden verkenners verkenners blijven tot ze 19 werden. Als ze 19 werden konden ze leiding worden. Maar het leeftijdsverschil tussen de oudste (18 jr) en de jongste (11 jr) verkenners was erg groot. Ook vond men dat 19 jaar net iets te jong was om leiding te worden. Daarom is er een seniorenbak opgericht: de Zeearenden.

Een verkenner kan toetreden tot de Zeearenden worden in het jaar dan hij 16 wordt. Dit gebeurt meestal na het zomerkamp. In het jaar dat hij 18 wordt verlaat hij de bak weer. Hij kan dan (op uitnodiging) leiding worden bij de Verkenners, Welpen of Bevers. Om toe te treden tot de Zeearenden moet een verkenner wel aan bepaalde eisen voldoen (zie Zeearend worden).

zeearenden intro (Custom)De Zeearenden kunnen, omdat het oudere jongens zijn, veel zelfstandiger draaien. En dat doen ze dan ook. Ze mogen zelf hun programma samen stellen, hebben een eigen honk, eigen boten en er hoeft geen staflid bij hun activiteiten aanwezig te zijn. Omdat ze veel ervaring hebben (ze moesten tenstlotte aan bepaalde eisen voldoen) kunnen ze ook andere activiteiten doen dan de verkenners. Zo kunnen ze zonder problemen besluiten om een weekendje een hike te gaan lopen, te gaan klimmen op een indoorwand, een strandwandeling maken, een kabelbaan bouwen of een weekend organiseren met een andere scoutinggroep.

In kampen hebben de zeearenden overvliegen (Custom)Zeearenden ook een ander programma dan de verkenners. Ook dit programma is zelf verzonnen. Het is zelfs mogelijk dat de Zeearenden heel ergens ander op kamp gaan dan de verkenners. Zo zijn er al Zeearenden-zomerkampen geweest in Friesland, Schotland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.